🍲 Плов, звичайно ж! Тільки уявіть: для йього приготування в Узбекистані є спеціальна професія – oshpaz (ошпаз), що в перекладі означає «плововар».

🥟 Манти – відварені на пару мішечки з тіста з рубаним м’ясом і прянощами. Через те, що м’ясо рубають, а не подрібнюють до фаршу, воно зберігає свою соковитість. А самі мішечки герметично заліплюють, щоб добряче проварити смачне м’ясце у бульйоні.

🍜 Лагман – узбецький суп з домашньою локшиною, така собі середньоазіатська версія рамена з дуже приємним жирним бульйоном з баранини і великою кількістю овочів і м’яса.

🥘 Козон-кабоб – ситне, калорійне і просто дуже смачне м’ясне блюдо, інгредієнти для якого готують в казані. Молоду картоплю і соковите м’ясо обсмажують на курдючному салі при дуже високих температурах, при яких звичайне масло просто згорить.

🍵 Шурпа – насичений і жирний суп з баранини і овочів. Особливо радимо спробувати кайтнама-шурпу (в яку кладуть свіже м’ясо), і ковурма-шурпу (м’ясо спочатку обсмажують в олії).

🥙 Кутаба – смажені плоскі пироги з найтоншого тіста з начинкою з м’яса, зелені, помідорів, сиру – окремо або разом.

🥠 Самса – трикутні пиріжки з листкового тіста з цибулею і бараниною, дивовижно ароматні й соковиті.

І це лише кілька страв з того щедрого узбецького розмаїття, яке ми з вами спробуємо в нашій подорожі! І не забудьте про атмосферні вечора за чашкою чаю з дуже смачною медової пахлавою ❤️

29/04 — 8/05 наш тур «По слідам давніх культур Узбекистана» вже гарантований — набрано більше половини групи!
Хочете приєднатися?

По следам давних культур Узбекистана

0 отзывов